Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Georgs hemlighet

Det är i ikväll som avslöjandet skall ske. Georg har bjudit upp vänner och familj till stugan för att dela med sig av hemligheten. Georg är spänd av förväntan inför vad alla skall tycka.

Kakorna står redan framme. Kaffet puttrar tryggt i bryggaren. Det kommer smaka gott. Om det är något som Georg kan så är det att koka kaffe.

Nu knackar det på dörren. Georg öppnar ytterdörren till den lilla stugan, tittar in i de förväntansfulla ansiktena och tänker att Gud skiner på alla människor just i den här stunden. För första gången i sitt liv förnimmer han sann lycka. Snart bjuds det på gott kaffe och småkakor och Georg är den perfekta värden. Han småpratar och serverar påtår till alla som vill ha. Då och då frågar någon vad det egentligen är för något spännande Georg tänker avslöja. Det gissas lite på skämt men Georg kan ta det. Idag kan han det.

När farfarsklockan i finrummet äntligen slår fem är det dags. Georg ber om lite stillhet och föser varsamt ut sina gäster till trädgården på baksidan av stugan där färgglada fjärilar dansar kring de välskötta rabatterna. Solen skiner på några spadar som står nedsänkta i den mjuka jorden.

- En skattjakt, utbrister Georgs syster. Georg ler lyckligt.
- Gräv, uppmanar han. Under utrop som: - Så roligt ! och - Den där Georg! Han kan hitta på han! greppar man spadarna och börjar gräva. Jorden är ganska mjuk och det är inte särkilt tungt.
- Snart hittar du skattskistan, Mary, skrattar Georg som tillfälligt har dragit sig tillbaks till redskapsskjulet. Det tar några minuter sen är leken över.
Det är Constance, Georgs mamma, som först upptäcker hemligheten. Hon tycker att det mest av allt liknar en barnhand.


Samtidigt bryts den somriga stillheten av det subtila ljudet från en AK-5 som osäkras.




Prosa (Novell) av Mats-Apa
Läst 544 gånger
Publicerad 2004-09-29 17:13



Bookmark and Share


    tinky-winky
nämen, vad sorligt! ååå det hade jag inte väntat mig...........
2004-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Mats-Apa