Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu, kära läsare, har turen kommit till \"the one and only\", Anton Sverreberg. Prof. Tarassas Tass Wahlberg fortsätter oförtrutet sin jakt på det sanna och oförfalskade \"svenska.\"


PROFILEN 3

Anton Sverreberg är ett svårt fall. Han kallar sig \"sportkommentator\" men har aldrig satt sin fot på varken SVT eller radio P1. Det enda den jäveln har refererat från är tandställnings-SM i Svaappppaaaavvaaaarraaa, som är ett litet samhälle nånstans norrut och det är verkligen inget att skryta med.

Anton har en gång sökt till \"Robinson\" och blev kallad till intervju, där han förnedrades å det grövsta av hr. A Treutiger Strandberg, ordförande och glassmumsare. Hur förtäljer icke historien tyvärr.

Enligt min uppfattning lever inte mr.Sverreberg nåt vidare hälsosamt liv. Han joggar endast om han blir ombedd och dieten borde verkligen tittas över: Kattkött, hårddiskar, actionfigurer i hårdplast...ja, ni ser själva. Listan kan göras lång.

\"Sverre\", som han en gång kallats var dubbelagent under 80-talet, på Jamaica. Ingen fattade riktigt vad han gjorde där, men det blev en hel del skryt och skrävlande och en annan kvinna föll för hans råbarkade charm på den tiden.

Nån familjeman är han inte riktigt, vår vän. Inte gift, inga barn, men det ryktas på kontoret att han har ett förhållande med Gun, en läcker dam i receptionen. Kanske har dom också en oäkting tillsammans. Vem vet? Skit samma. Ni är säkert lika trötta på denna så kallade man som jag vid det här laget.

Slutsats: En ganska sansad rapport. Kan bero på mina nya, härliga piller.

Ja, just ja. Nån riktig Svenne är han inte, Anton, men en go grabb och halvsann patriot. Det kan min vän, kungen av Polen, intyga.




Prosa (Novell) av Mats-Apa
Läst 532 gånger
Publicerad 2004-12-15 16:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats-Apa