Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En undran kring mötet mellan en ekande tomhet och en skriande meningslöshet med spännbältet på i den madrasserade grå cellen


Ständig tomhet eller...?

 Antag att tillvaron i grunden är en avsiktslös kausalitetsmekanism delvis påverkad av slump då den inte ät fullt funktionell.  Den dysfunkar något pga avsaknad av teleologi ellet finalitet.

Det finns inget annat mål och ingen annan mening än att det som finns finns och det som sker sker och att vi gör det vi gör. Några värden finns ej. Ej rätt och orätt.  Ej gott och ont. Ej skönt och fult. Dessa betyder ingenting i kausalitetsmekanismernas värld. Inbillning bara.

Tomt kallt mörkt är vad allt blir. Meningslöst.

Det blir ett hopplöshetens scenario. Hur står vi ut? Hur orkar vi fortsätta leva?

 

Därför...

 

 Den eviga källan




Prosa av Algotezza VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-26 05:48



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag förstår inte vad du menar.
Skiljer vi oss åt, vi människor?
Meningsskiljaktigheter är väl bara att vara tillbaka i sandlådan och se någon leka med den gula istället för din röda eller svarta?
2017-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP