Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara genom mig uppstår ju förbindelsen mellan bilderna


Femstämmig sommar



Jag
försöker bli tyngre
tyngre och tyngre
till kvällen är jag helt säkert lagom tung

Flugan
går längs min arm i solen
jag låter den gå vidare
gå ifred fluga

Nervtrådarna
fladdrar efter den snabba varma resan
fladdret från hennes hår som inte kom med bussen vid danderyd
och hennes ögonfransar när hon blinkade till och insåg att bussdörren stängde

Bussen
och dess djupa bastoner i kurvorna

Jag
hur jag sjunker djupare ner i stolen och
korparna kommer flygande hem till
sitt bo i granen

Nervtrådarna
fladdrar fortfarande, fulla av dagens minnen

Dom
som går mot dörren vid stadion
och då säger den lilla prinsessan i violett och vitt  tydligt till sin pappa :

"I want to ride!" och han ler och svarar kort How?"
Sen ser vi hur hon ställer sig framåtböjd med armarna som bockhorn vid huvudet
och han lyfter henne över sitt huvud och sätter henne på sina axlar,
så rättar han till hennes kjol och spetsslöjan som hänger över hennes axlar fladdrar efter ekipaget när dom går mot utgången
och vi i vagnpubliken ler mot varandra

Allt inom mig i dagens fladdrande trådar
medans jag sjunker ner i den varma stolen
och flugan kryper vidare längs armen
Levande




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-26 20:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det var en riktigt sällskaplig fluga du fått fatt på. Du är bra på att fånga alla små händelser och sen berättar du...
2017-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP