Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tävlingsbidrag


Där ligger huset så vackert bäddat

 

 

Där ligger huset så vackert bäddat
med lummig grönska och gräsmattsgrönt
där vilar själen i bondens tankar
och hans känsla fångar naturens ljus

På ängen dansar i dimmans vita
små älvor sköna för sinnets ro
då tåras kinder av bondens ögon
när ångan stiger mot öppen sky

När vackra toner ur skogen susar
då njuter bonden av fridens ro
då leker hunden i glädjens yra
och följer gärna sin husses steg

Sen vilar båda i solens värme
tills skogen lockar att stigar vandra
där träden bjuder på skuggans ton
och bonden njuter och hunden gläds

 

©tk. 

 




Fri vers av thyra
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-28 16:49



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Vackert. Bra att du målar
en annans persons hem och
inte ditt eget. Ovanligt med
dessa texter om hem.
2017-05-29

  Sara Helen VIP
Underbar text Thyra!
2017-05-28
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra