Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina kupade händer knöts i vanmakt





Livets ljus var nära att slockna
av dödens kalla vind

höll om den flämtande lågan
med mina kupade händer

gjorde vad jag kunde
för att hålla den vid liv

försökte förhindra
det jag visste skulle ske

en isande vind släckte ljuset
knöt mina händer i vanmakt




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 546 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2017-05-29 11:49



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Stark och berörande.
2017-06-07

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket berörande...
2017-05-31

  Salvation Pepper
Ord som tar sig in och låter sig kännas.
2017-05-31

  Eva Helene VIP
Väl beskriven känsla av vanmakt, just där och då finns inget utrymme för något annat!
2017-05-31

  Nils-Robert
En fin dikt om förtvivlan. Så bra formad dikt.
2017-05-30

  Annaemi VIP
berörande, rörande...
2017-05-30

    Birgersdotter VIP
Jag känner dina ord i mitt hjärta
2017-05-30

    ej medlem längre
Mitt hjärta gråter vid dessa smärtsamma ord.
2017-05-30

  StinaJ VIP
Hopplösheten så berörande tolktat.
2017-05-30

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Du beskriver smärtan så man kan ta på den, vacker
2017-05-30

  Valter Örn VIP
En mycket stark dikt som endast den som upplevt en sådan sorg och saknad kan gestalta.
2017-05-29

    ADI Nehlin
Berörande vacker text
2017-05-29

  Maria Sundelin VIP
Vissa lågor slocknar för tidigt, men andra kan tändas där man minst anar det
Kramar
2017-05-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Din dikt berör själ och hjärta med sin sorg och maktlöshet inför förgängelsens stund.
2017-05-29

  Änglaögon
Sorgen känns i dina vackra rader.
2017-05-29

    Peter Söderqvist
Stark text som berör.
Känner dödens kalla vind.
2017-05-29

    ej medlem längre
Stark och förtvivlat berörande text. <3
2017-05-29

    ej medlem längre
En stund när allt känns värdelöst...
2017-05-29

    ej medlem längre
Ord som hugger tag och lämnar en skugga av kyla i hjärtat.
2017-05-29

  Anya VIP
Oj...denna kändes. Jaa vad är att göra när ljuset släcks. Fast man försöker har man ingen makt...tänker jag när jag läser.
2017-05-29

  Gunnel Eriksson VIP
Dramatiskt och sorgligt.
2017-05-29

  Marianne Räf
En dikt om förgängelse.
Allvarligt, men bra skriven!
2017-05-29

  Niliboy
Ja, ibland är man kort om livet, m men tron hjälper en å handikapporganisationen!
2017-05-29

  walborg
Otroligt fin bild av vår vanmakt inför döden
2017-05-29

  M.Eta
Stark text om maktlösheten.
2017-05-29

  ULJO
Starkt skildrat.
2017-05-29

  Öknens Ros VIP
inför det oundvikliga står vi människor maktlösa, tingens ordning är nu sådana att vi måste acceptera faktum.
2017-05-29

  Lars Hedlin
Stark
2017-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP