Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En krigerska, som har mod, att trotsa sina rädslor


Den vita drottningen

 

Ett ljus i mörkret fladdrar till
när lågan faller till marken
Det sprider sig en rasande eld
starkare än någonsin
På slagfältet står Elizabeth av York
som en vit ros reser hon sig
när hon tar Englands styrka
och planterar mod i män
Dagen är här för räfts o rättarting
nu ska alla stå till svars
Kom människor, böj era huvuden
och hör er drottning tala

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-01 00:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En dikt med många och spännande infallsvinklar! Först tycker jag om den här vackra meningen: "som en vit ros reser hon sig" Roligt och effektfull att reser och ros står i samma mening.
"Ett ljus i mörkret fladdrar till
när lågan faller till marken
Det sprider sig en rasande eld"
För mig betyder det här att man inte ska låta sig falla till marken utan ta upp kampen. Dikten speglar en stark kvinna.

2017-06-11

  ResenärGenomLivet VIP
Man kan verkligen se det framför sig...bra...
2017-06-03

  Lars Hedlin
Oerhört starkt låter som en av Nostradamus Kvandranter och Förutsägelser :)
2017-06-03

  S.A.I. Steve Lando VIP
så börom vi alltid göra

lystra samt lyda
Drottningen
2017-06-03

  ULJO
Riktigt fint
2017-06-01

  Marita Ohlquist VIP
Hon hade en del i att rosornas krig avslutades.
2017-06-01

    ej medlem längre
Sagomålningen stiger in i sin saga och jag gissar att det är män som skall betala priset för att de är män eller ...
2017-06-01
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP