Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
håll mig då hårt


när jordskorpan brister

hittar inget mellanläge i det här



det var så enkelt till en början och jag
så enkelt följsam så tacksamt
tvåsam

så glad för varje tecken och din aptit lika stor som min
mjukt och strävt och allt precis sådär som det ska vara
en ny tvätt varje vecka för du

du lärde mig att aldrig lämna sängen

och nu

nu ligger jag kvar här själv


och din ande liksom svävar över alltihop
trots att du är kvar här i kött i kropp trots att du står där i badrummet och borstar tänderna som om allt vore en vanlig kväll men allt du säger

ALLT DU SÄGER DET ÄR
EN FÖRSKJUTNING I KONTINENTALPLATTORNA



och du förstår inte
att en liten millimeter hos dig

kan bli till jordskalv hos mig och hur säger man det
hur säger man så att du förstår

att städer rasar härborta tillförsikt och förtroende krasar
till ett beroende och när jag jagat saltet ur din kropp
när jag urlakats tillräckligt länge
när det är dags att byta lakan i sängen

då finns bara en krater kvar förstår du



och ingen tillit kan fylla




Fri vers (Fri form) av lofn
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-04 19:44



Bookmark and Share


  Ric
Allvarligt talat. Nu har jag läst ett helt gäng utav dina texter och vore det inte så satans fånigt skulle jag bokmärkt nästan allihopa. Du är riktigt vass!
2017-06-07
  > Nästa text
< Föregående

lofn