Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

försvarsläge

ideologier rör sig långsamt säger du

och jag undrar vad det är för tendens i mig att alltid kämpa emot
föra ett osynligt krig

är det kroppen jag fötts in i

är det kaninen som plötsligt vet att den bor

i en bur?


är det du som är buren fast du aldrig valt det
fast du aldrig velat det


är jag för stor för din glaskupol?

eller är det min ideologi som målar allt i svartvitt
som får allt att stelna
missa gråskalorna

är det detta övertolkande

ett symptom
en stressreaktion
som fångade djur som gnager sönder sina egna ben


kultur och natur i en härlig röra
jag undrar

jag undrar varför jag alltid tror att jag behöver försvaras


mot vem?

mot vad?





jag står på din sida säger du
och först då

sänker jag axlarna





Fri vers (Fri form) av lofn
Läst 33 gånger
Publicerad 2023-08-24 07:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lofn