Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blå-gul

 

 Blå-gul sjätte juni

Svenska flaggans dag

Röd sjätte juni

Nationaldag

Flaggviftande på stan?

Inte som i grannlandet

den syttende mai

 

Extremister har kapat den blå-gula

Folk är rädda att fasadflaggan

dömer dem som rasister

 

Greppa flaggan gott folk!

Vifta som stolta svenskar!

Oavsett etnicitet eller hudfärg

Svenskheten sitter i tanken

I huvudet

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 350 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-06-06 17:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här flaggar vi som vi alltid har gjort och lever som vanligt. Här finns inget smutsigt rasisttänkande som i storstäderna. Bara naturens ro och lugn.
Fin dikt med kloka ord!
2017-06-07

  ULJO
Det finns de som skändat vår stolthet och försöker förvrida den. Men det arvet ska de inte lyckas förstöra. Det måste vi vara eniga om. Leve vårt land.
2017-06-07

  Bo Himmelsbåge
Friskt fläktande fana Kjell
gör Nationaldagen blå-gul
o säll
När jag ser den vaja
ovan stuga o grind
faller patriotismens
tår på min kind
Sverige åt svenskarna
var stolt över vårt land
över alla som bor på
vår sköna strand

Sverige Sverige Sverige!

Mycket fint poetat!
2017-06-06

    jaybird
Utomordentligt välfångat. Tack för denna friska vind i flaggan.
2017-06-06

  Chawa VIP
Håller med Ann nedan. Stort tack för denna friska fläkt som får varje flagga att fladdra stolt (liksom människan)!
2017-06-06

  Ann V Åhsberg VIP
Stort Tack för de orden, behövs i dessa konstiga tider!


"Greppa flaggan gott folk!

Vifta som stolta svenskar!

Oavsett etnicitet eller hudfärg

Svenskheten sitter i tanken

I huvudet"

2017-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg