Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och älvdansen låter vårt blickfält vila

 

Ser du trädens grenar

hur de perenna sträcker sig mot skyarna oavsett årstid

 

Ordens flykt över pappren

samtalen de heta nätterna medan städerna slumrar i småtimmarsdvala

 

Älvdansen som låter vårt blickfält vila

                från rörelserna

när de tilltar i en stormande närhetstango

 

Till slut var det gryningsljuset

längs dina kindknotor

som sökte sig in genom den florstunna morgontimman

 

Nattens silhuett som långsamt rör sig bort över nejden

reflexen av älskog som ännu vilar över din rygg

doften av närhet när dina läppar leker med lakanshörnet

 

då när den ena figuren brast

in i den andra

 

© Birgitta Wäppling, 10 juni 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-11 09:57



Bookmark and Share


  Maria Marängsviss VIP
Oj så subtilt, ömsint och nära
"doften av närhet när dina läppar leker med lakanshörnet"
Instämmer helt med föregående talare. Ljuvligt diktat!
2017-06-11

  Anya VIP
Fasen vad fint. Mycket bra språk och suverän rytm i orden. Det flyter liksom fram som älvdansen. Det är svårt att skriva bra om älskog men du lyckas.
2017-06-11
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP