Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto blommor på min altan


EN VÄN

en vän kan bejaka

delar gärna drömmar

och minnen

varför är det då så svårt

att man är bra

duger som man är

jag önskar jag hade förmågan

att skaka av mig

det jag inte vill

och behöver höra

när dagen känns som ett mörker

kan det vara svårt

att lita till sig

och sina tankar

i mitt hjärta har jag ett rum

en plats där den som är ärlig

sann bejakar sina sinnen

kan få komma in

det händer ibland

att jag vill byta utsikt

lämna det jag har

byta hus vägar och vissa människor

mot ett litet torp i skogen

med en sjö nära

där jag kan sitta på bryggan

se solen gå upp

en tidig sommarmorgon

njuta av tystnaden

borta från alla elaka tungor

bara få vara mig själv

för en stund

vila i tystnaden

höra vågorna klucka mot stranden

lyssna till fåglarnas sång

utan att störas av en massa buller

från bilar och andra störande ljud

 

anits 11 juni 2017




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 465 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-06-11 15:37



Bookmark and Share


    sajo
Underbart skrivet precis så som du skriver önskar man ibland att man hade. Naturen är så rogivande. Får jag komma förbi på en kopp te någon fin dag framöver? Tack än en gång för en läsvärd text.
2017-06-16

    ej medlem längre
Jo det låter skönt! Kram!
2017-06-11

  ULJO
Så fridfullt
2017-06-11

    ej medlem längre
Det är det bästa att bo nära naturen och tystnaden...
2017-06-11

  Niliboy
Ja, så har jag bott en sommar på70-talet, det var verkligen ljuvligt å jag glömmer det aldrig!
Jag gillar inte hell tron på ödet, vi lever för det levande å drömmer om att vi skall förnya oss när vi prövas!
2017-06-11

    ej medlem längre
Precis att vila i stunden
koppla bort allt buller och stora ord
Bra tanke! Varm kram
2017-06-11

  Bibbi VIP
Tack för Dina tankegångar!
2017-06-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP