Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är du



var kommer du ifrån du lilla mus
som gnager på min ost
du gråare än grått
i själen ljusröd.

låt vilseförda män i världens vimmel
få taga lärdom av din vishet
ty du är klokast av dem alla

tyst sluter du din kunskap under trista kläder,
du vet att allt är slut om dessa män i
brokiga beklädnader
får i världen råda och möblera

den vise tiger still, och vet
och tittar överseende




Övriga genrer av Gunhild Hernström
Läst 248 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-06-11 16:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunhild Hernström
Gunhild Hernström