Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

krigsövning


En grön kolonn
belägrar ödslig strand
en grön kolonn
att läras sätta land i brand

En grön kolonn
en kamoflerad rad
som bryter av en mängd
av gröna blad Det lärs att slåss
mot fiende och vän
de slåss för fred
så lyckan motas hän

En grön kolonn som
styrs av hårda män
som inget vet
om sin egentlighet.
de tror att strid
fördriver allting svårt,
den stackars människan tror
att hen blir stor uti sin litenhet.




Fri vers av Gunhild Hernström
Läst 332 gånger
Publicerad 2017-07-03 14:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunhild Hernström
Gunhild Hernström