Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En skamfläck för regeringen [sonett]

 

 

Uti min åder sticker jag en spruta.

En handling som ej längre är spontan;

jag gör det på rutin, av slentrian.

Och riskerna de vill jag blott förskjuta.

 

 

Hos langaren jag aldrig lyckats pruta.

Vem ger rabatter till en narkoman?

Men trots mitt bakslag jag tänkt ut en plan

hur jag för mina pengar får valuta:

 

 

Med dubbel dos kanylen min jag fyller:

Jag slipper se på hymlarnas parad,

ty drogerna min verklighet förgyller

 

 

där jag nu krälar runt i Stockholms stad.

Jag blir en skymf för falskhetens idyller

när döden tar mitt liv vid Rosenbad.

 

 




Bunden vers (Sonett) av Judas Ekholm VIP
Läst 517 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-16 11:28



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Otroligt bra diktat med verklighetens svärta och vassa ord, i sonettens diktform. Du är en mycket sällsynt, realistisk poet.
2017-06-16

    ej medlem längre
Svärta och tyngd vilar i orden.
2017-06-16

  filharmoniker
Välformulerad och mörk. Gillart.
2017-06-16

  filharmoniker
Välformulerad och mörk. Gillart.
2017-06-16

    Sefarge VIP
Samma smuts men
Finare o lägre dolt som
i Londons Shakespears
Tid.Med tidlös ton o
Finesse' skrivet och
Föt läsaren att
insiktsfullt betänka
då Människans oro
och kval än
Finns kvar.

2017-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP