Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VIOLA

 

Genom violens

spetsmönstrade blomma

tunna blodomlopp

lyser solens strålar

likt en röntgenapparat

 

medan vinden ruskar

magra stänglar

fasthållna i bladens

yppiga grönska

förankrad i jorden

 

Diagnos: välmående skönhet i blått




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-06-21 15:54



Bookmark and Share


  Anya VIP
Oj vad fint du målar violen. Tycker särskilt om:
"lyser solens strålar

likt en röntgenapparat"

Du har sannerligen tittat och studerat. Måste ut och leta upp violer jag med. Du inspirerar.
2017-06-22

  DavidM VIP
Utsökta formuleringar. Applåd.
2017-06-22

    ej medlem längre
Vackert om violen.
2017-06-21

  Marita Ohlquist VIP
Du målar en ljuvlig vacker bild med dina ord!
2017-06-21

    ej medlem längre
Ljuvliga ord med poesi och njutning i varje bokstav.
2017-06-21

  ULJO
En lisa för själen
2017-06-21

    Dan Myrbeck
Fin medicinskpoetisk skapelse!
2017-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP