Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN TOM STOL

 

Sjöspegel vilar

rofylld blank

 

vassen doppar

skuggor mörka

 

änder krossar

glasytans silver

 

träden står

rakryggade stolta

 

vimpel stryker

flaggstång ömt

 

vindpust viskar

budskap tyst

 

skönhet målar

tavlan utanför

 

stolen saknar

dig oändligt

 

om du ändå vore här ...




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 493 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-06-28 18:01



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Vemodet och saknaden över spegelblank yta - dikten kommer så nära, så narä!
2017-07-03

  Lars Hedlin
Mycket bra framfört
2017-07-02

  ULJO
Längtan och saknad efter någon som tog en viktig plats i livet. Berörande
2017-06-29

  Anya VIP
Jaa stolar kan sannerligen sakna. Fina besjälningar i hela texten. Levandegör så fint.
2017-06-29

  Valter Örn VIP
Fint skildrat om hur sommarens hela skönhet står i kontrast mot den saknad man känner efter den älskade. Och när man inte får dela sina intryck med denne så får det inte samma värde. All sommarens intryck och skönhet förbleknar på så sätt.
2017-06-29

  Nils-Robert
Vackert uttryckt om längtan inbäddad i naturskön målning
2017-06-28

    Sefarge VIP
Levande beskrivet
Över saknaden. ..
Berörande
Suveränt
Skriftat!



2017-06-28

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Fint om saknad och längtan.
Kram. TBG.
2017-06-28

  Petter Wingren
Att inte få dela skönheten med den älskade. Två stolar, en är tom. Fint.
2017-06-28

  M.Eta
Fint skrivet om saknad.
2017-06-28

    ej medlem längre
Vemodiga och mycket berörande ord.
2017-06-28

    ej medlem längre
Tycker om hur du vänder på bilderna! Kick liegt och finstämt!
2017-06-28

    ej medlem längre
Underbara beskrivningar! <3
2017-06-28

  Marita Ohlquist VIP
Vemodigt, vackert om saknad!
Text som slår an en känslosträng i mitt inre.
2017-06-28

  DavidM VIP
Stroferna, beskrivningarna når ända in. Känslor av en vacker scen, men som är i avsaknad. "skönhet målar tavlan utanför".
2017-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP