Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

över dig en himmel

vaknar med en gummibåt nedtryckt över huvudet och en gristransport i hjärtat
...
ska aldrig kolla på Tv igen!
sa jag igår
får grodlår
av allt tittande

bilder av flyende människor lägger sin skugga och jämmerdal över mig
jag blir desorienterad
befinner jag mig i Gamla Testamentet eller i Dagens Nyheter?
//ordet flykting distanserar oss från medkänslan.
vart försvinner människan som kunde varit jag //

Gud är den sämsta uppfinningen människan har gjort
jag bara väntar på att den riktiga Guden med megastort G ska komma och
snygga till mina kontaktytor
Allt jag önskar är
ett buskage fullt av glada sparvar året runt
en brevlåda endast för kärleksbrev
två böcker i bokhyllan för valfrihetens skull
och mosters ljusblå hårtork!

Låt mig sitta i hennes damfrisering
torka mitt av gråt förfulade ansikte
torka blödande översvallande svall
låt min bägare flöda över
och gören mig lite snygg i håret
lite mer som moster Minni
en fräknig kvinna i prickig kjol och brett skärp i midjan
en sådan där som kan andas i alla lägen.






Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 615 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-10-30 10:43



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Fin bild till poesi som jag uppskattar ...
2017-11-26

  Lars Hedlin
En mycket bra text i berörings ljus!
2017-11-04

  Mats Edin VIP
Dina texter får mig glad i poesi
2017-10-31

  objekt3
So, redigt. Kan bara önska lycka till ...
2017-10-30

  Bjarne Nordbö
Med lätthet dras jag in i text och finner tyngden. Så snyggt plitat.
2017-10-30

    Elisabeth Nilsson VIP
En underbar berättelse om då och nu. Och några existentiella frågor om Gud.
2017-10-30

  ULJO
Om den godhet som många människor tror på funnits på riktigt. Tror jag inte världen skulle vara så ond.
2017-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP