Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Det händer

telefonen ringer

jag avväger

om jag ska svara eller inte

den här gången svarar jag

hej hur är det?

säger den som ringer

jag hinner inte svara

förrän personen i andra änden

börjar berätta

allt dom gjort

och var dom varit

så får jag frågan jag väntat på

vad har du gjort då?

var har du varit?

vad svarar jag på en sådan fråga?

jag har nästan bara varit hemma

mår bäst av det

en resa med PRO

har jag varit med på

den blev nästan helt misslyckad

ingenting för pensionärer

där många hade svårt att gå

platsen där vi åt lunch

var den bästa på hela resan

god mat och vacker utsikt över vatten

det är enda gången jag varit hemifrån

än så länge denna sommar

ute och promenerar med mina vänner

nästan varje dag

efter promenaden går vi hem till någon och fikar

det har blivit flera trevliga fikastunder

det är för mig

värt mycket mera

än att vara ute och åka efter vägarna

i morgon ska jag vara hos mina vänner

hundarna alba och ida

på onsdag är det dags att 

träffa mina vänner igen

då börjar vi morgonen med en promenad

i dag bestämde vi 

att efter promenaden på onsdag

ska vi både fika

och ha en musikstund

mannen som är med oss spelar gitarr

så när vi promenerat färdigt

ska han hämta sin gitarr

så fikar vi

han spelar och vi sjunger

det är alltid lika trevligt

jag ska försöka

att inte reta upp mig

på dom som alltid måste berätta

vart dom åker

och vad dom gör

 

anits 10 juli 2017




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-07-10 17:23



Bookmark and Share


  Anya VIP
Låter härligt med dessa promenader. Goda vänner ska man vara rädd om.
2017-07-22

  Lars Hedlin
JA jag tycker att du ska göra det du mår bra av vännen..kram
2017-07-21

  Eva Helene VIP
Så härligt med de där promenaderna, tycker det verkar som ett "lagom" umgänge!
2017-07-12

  Ann V Åhsberg VIP
Vara på resa är bara jobbigt, man ska göra det som är bäst för en själv, eller hur.
2017-07-11

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-07-11

    ej medlem längre
Fortsätt du att göra det du mår bra av! Härligt med vänner att promenera och fika med!
2017-07-11

  Niliboy
Ja, till mig ringer ingen direkt med sina frågor. Å inte har jag gått med i PRO ännu. Jag är med i hjärtlung å RSMH
Istället! Ha det gott!
2017-07-11

    ej medlem längre
Absolut säger som Senta. Vi har olika tycke och smak.
2017-07-10

  aol
Nästan som när jag var arbetslös , dom pratade om sina jobb så kom frågan vad jobbar du med, så jag förstår dej mycket väl, kram vännen,
2017-07-10

    ej medlem längre
Det låter som du har trevligare utan dessa som frågar. Du gör ju det som du gillar bättre.
2017-07-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP