Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ärlighetens riddare

Tala ett
mena ett
annat

göra ett
tänka ett
annat

om inte
varje ord
så vartannat

talat eller skrivet
lika givet
laddat
med dolda motiv

ärlighetens
fattiga riddare
må lämna
idealiteten

med sina sinnen
ständigt vidgade

pröva den egna
lojaliteten
beredskapen
att trotsa
bekvämligheten

inse sanningen
om mänskligheten

sedd genom
den egna
verkligheten

och förmågan
att ifrågasätta den

för att hitta hem
i ömheten
den inre
orienteringen

via acceptansen
och självdistansen

och identifiera
äktheten

i uttryck
och utlåtanden
om friheten
och kärleken

bortom förakt
fördömanden
och fördummanden

så dubbas
den äkta
riddaren





Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 321 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-13 06:17



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Att vara en äkta riddare, är nog inte många förunnat. Även om man skulle vilja. Trots allt verkar våra egon få ta för stor plats.
2017-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren