Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i tillägnan


Halvsekel (sonett)

Gå ut och känn hur luften doftar hav

Rätt framför oss bejakar stranden dagern

Att fylla år blir denna gång nåt mer

Trots sommar och semester vart vi ser

 

Tretusen strandglim möts vid klippans hägn

I lekfullhetens krans de fogas samman

Se sommarstrandens astrar flätas in

Med varsam hand vid sällsamt hyllningsregn

 

Arpeggiot stråkas fram vid kontrabasen

Runt festklätt bord vi sjunger hennes hymn

I alla sommarns salar lyfts nu glasen

 

Annalerna av år ger sammanhang

5 (fem) ordrika decennier bjuder upp

0måttligt till tribut i stråkars klang

 

© Birgitta Wäppling, 21 juli 2017

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 753 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-07-21 20:42



Bookmark and Share


    S.p.o.f
Bra skrivet! fastnade speciellt för nästa sista versraden. Tilltalande dikt
2017-08-06

    ej medlem längre
Så fint och fyndigt skrivet. :-)
2017-08-04

  Göran P Rödholm
Snygg 50-årstribut. Doft av musik och glädje. Roligt att du lät o:et jobba dubbelt som siffra också.
2017-07-25
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP