Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Tankar och drömmar

jag har så många tankar

och drömmar

drömmer att någon gång få vandra 

på stigarna som mina morföräldrar

en gång i sin ungdom vandrade

sr hur dom blånande bergen

reser sig mot skyn

sjön där mormor som flicka

badade

fick hjälpa till med  att tvätta kläder

gå efter stigen

som hon gjorde för att hämta mjölk

hos en bonde några kilometer bort

nu kanske stigarna inte finns kvar

men jag minns hennes berättelser

om hur jobbigt det kunde vara

att gå från den lilla banvaktstugan

en tidig morgon

för att hinna i tid till skolan

skoan som jag vet mormor älskade

hade fina betyg

tyvärr fanns inga möjligheter för henne

att fortsätta sin skolgång

morfar och hans familj

flyttade många gånger

innan han hmnade i en grannby

där mormor bodde

jag har tankar och drömmer om att en gång

få vandra i deras fotspår

se den vackra naturen

som dom så ofta berättade om

det är skönt att kunna drömma

om det som finns i mina tankar

det får mig att minnas

dom fina stunderna

som mina morföräldrar gav mig

 

anits 22 juli 2017




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-07-22 14:32



Bookmark and Share


  aol
Tack för den fina dikten om dina minnen, blev så berörd,
2017-07-31

  ResenärGenomLivet VIP
Det är ändå gott att ha sina minnen...fint berättat...
2017-07-26

  Eva Helene VIP
Så fint och hjärtevärmande!
2017-07-25

  Niliboy
Ja, vi lär å fröjdas av levande minnen, också ja minns de tidiga barnaåren då vi bodde på gård där också morfar å mormor bodde.
2017-07-23

    ej medlem längre
så fint sammanhållen berättelse och nostalgi delat med oss tack
2017-07-22

  Bibbi VIP
Fin berättelse.
2017-07-22

    ej medlem längre
Du kanske skulle skriva ner det du minns från föräldrar och far-och morföräldrar! Det kan vara värdefullt för dem som kommer efter.
2017-07-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP