Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
25.6. 1995 DN Kultur...Horace Engdahl


en underbar tanke



"Män som känt sig förda åt sidan av kvinnors intensiva sysslande med sig själva på senare år har tröst att hämta från Michèle Montrelay. Hon hävdar att kvinnorna aldrig kan finna sin sanning om de lämnas åt sig själva. Men märk väl: deras sanning finns inte hos männen! Karlarna begriper ingenting, men just att de försöker begripa och tar fel, som var fallet med Freuds psykoanalys, är avgörande för kvinnors möjlighet att utveckla sin självförståelse. Jag finner denna tes oemotståndlig."


För att inte tala om denna lilla goding:

"Klokast i församlingen är kvinnorna. Joyce McDougall (vars märkliga bok "Försvar för det annorlunda" utkom på svenska förra året) råder oss att hellre acceptera våra fetischistiska spel och sadomasochistiska påhitt än att dra oss undan från erotisk beröring. Bättre pervers än ingenting!"




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-23 11:41



Bookmark and Share


  objekt3
det är ingen polaritet det är en så kallad cirkel
2017-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP