Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kolarens visa

 

Det är en säregen plats,

som öppnar sig för oss

 

I en stor glänta,

står den tända milan

 

Furorna har fått ge vika,

för eldens kraft

 

Nu står de här

i samförstånd och balans

 

Under den sotiga brända marken,

växer deras rötter 

 

 Så sitter vi här,

på träbänkar i cirklar

 

Vi hör spelmannens sång,

och gitarrens fina klang

 

I den ljumma kvällen,

ljuder kolarens visa

 

Vi är i Dan Andersson land,

mitt i Finnmarken vida




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-07-26 23:00



Bookmark and Share


  Ronny Berk
En text som slår, liksom milan ...
2017-08-14

  Lars Hedlin
JA så fint
2017-08-01

  Lars Hedlin
JA så fint
2017-08-01

    ej medlem längre
Jag tycker om ord om resor, alla typer av resor. En resa går enligt mig alltid inåt.
2017-07-30

  ResenärGenomLivet VIP
Det är fint att det fortfarande finns människor som kan den svåra konsten att göra kolmilor...trevlig text...
2017-07-29

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som förmedlar en magisk stämning ute i skogen!
2017-07-28
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP