Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När det gäller färger (färglära) vänder jag mig gärna till barn. Har försökt få med så mycket som möjligt av både bildens innehåll samt färgbeskrivningen, varför texten haltar något. redigerad bild ur boken om tanterna.


Tant Gredelin

Den Lilla Tant Gredelin,

i sin lavendel-lila krinolin...

försedd med förklä i muslin.

Och med kraftigt snörd korsett..

blir hennes silhuett, komplett.

när hon syr, sin stramaljbukett.

 

Hon finns förstås i sin salong,

sittandes i en schäslong.

Ja, i detta lilla kabinett,

inrett helt i violett,

broderandes på nå´n detalj  

av violetta rosor  på stramalj.

 

Vid en närmare blick...

kan man se pudeln Prick,

Helt kokett med en violett rosett.

Han blir som pricken över i...

till detta gredelina broderi,

av tant Agate-Julie. *)

 

I andra länder,  kallas hon "aunt Lavender"

*) anm: så hette Tant Gredelin i boken.

Lila kallandes förr även för "lilla".




Bunden vers (Rim) av Tant sQata VIP
Läst 893 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-07-27 15:00



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det var en trevlig dikt...tycker om att du använder dig av vår rika bokskatt... själv har jag en höna som heter "Tant Gredelin"...kan du gissa vad de andra två heter, och tuppen...:-))
2017-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Tant sQata
Tant sQata VIP