Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trasmattor i samma stil finns ju även i tant Bruns kök! Varför jag fortsätter i samma anda, även om årstiden är fel . Bild från boken Petter och Lottas Jul.


Ett besök i Tant Bruns kök

I sitt kök finns ju Tant Brun..

klädd i rutig brun kattun,

och inför sina julbestyr,

har hon i spisen just satt fyr.

Det verkar nästan som det hänt,

att något just, har blivit bränt.

 

Barnen får gärna hjälpa till,

att kavla degen, om dom vill.

Helst vill dom ju bara smaka

av hennes goda pepparkaka,

som där ligger på en plåt,

som dom inte kommer åt.

****

Tant Grön är ingen blyg viol,

hon visar glatt, sin underkjol.

Kjolen den har gröna ränder…

Men Tant Grön, hon har för händer,

och putsar kärlen, ett i sänder.

 

Ja, Tant Grön hon håller färgen,

putsar kopparn, rent från ärgen.

Hon vill säkert göra nytta,

skurar rent varenda bytta.

Hon är ju inför doppar dagen,

faktiskt helt av kopparn tagen.

****

Och i rummet längre in,

kan man se Tant Gredelin,

hänga upp en spetsgardin.

Hon har kanske stärkt den lätt,

efter en behövlig tvätt. *)

Och som rena dygdemönstret,

har hon säkert tvättat fönstret.

****

*) Tvätt som blivit ren och fin,

efter byk hos Tvätt-Kristin,

Hon tar säkert bort det gula,

med en liten blånadskula.




Bunden vers (Rim) av Tant sQata VIP
Läst 500 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-31 08:05



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det är fortfarande roligt att läsa dessa böcker...och dina funderingar här om vad som också kan hända är trevliga...
2017-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Tant sQata
Tant sQata VIP