Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Segerns gudinna från den grekiska antiken


Nike från Samothrake

Nike från Samothrake
dina vingar är utbredda till flykt
men dina fötter är kvar vid marken
och du hann inte undan den
som högg av ditt huvud och dina armar

Den som trodde sig ha vunnit
är glömd sedan tusentals år
men du förs ännu framåt
från tid till tid
med vingar som brusar av
frihetens vind
segerns sötma




Fri vers av stenhur VIP
Läst 549 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-08-01 11:59



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Min favoritgudinna, som du
här så vackert och sant
beskriver mycket bra.
Hon är inte Segerns gudinna
för intet.
2017-08-03

  walborg
Härliga ord till denna evigt vackra skulptur
2017-08-01

    ej medlem längre
Fin dikt till denna tidlösa vackra skulptur!
2017-08-01
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP