Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN VITA KISTAN

 

Gatan är lång

husen sneda höga

med stängda dörrar

 

jag öppnar varje dörr

letar efter dig

 

du är inte där

 

jag gråter hejdlöst

tar fram telefonen

minns inte numret

 

på en tvärgata

syns ett hotell

med lysande skylt

 

jag öppnar varje dörr

letar efter dig

 

du är inte där

 

jag har förlorat dig

vet inte vem jag är

hittar inte hem

 

en svartklädd procession

tågar sakta gatan fram

bärande en vit kista

 

kistan i barnets dröm

med svart rök slingrande

ur stålskodda runda hål

 

kanske finns du däri

eller är det jag?




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 418 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-08-20 18:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Likt en mardröm man bara vill vakna ur. Känslan av fångenskap är verklighetens kalla hand.
2017-08-21

  M.Eta
Känslig text, ger rysningar!
2017-08-21

  ULJO
Snälla en kniv i bröstet griper din text tag
2017-08-21

  Marita Ohlquist VIP
Starkt text om febrilt sökande efter någon som är förlorad!
Du eller jag?
2017-08-21

    ej medlem längre
Starkt förmedlar du en känsla av både verklighet i alla detaljer och en känsla av overklighet. Ett mardrömsscenario att, trots febrilt letande, ha förlorat någon eller till och med sig själv. En dikt som dröjer sig kvar långt efteråt!
2017-08-21

  Blomma-Stjärna VIP
- en mardröm!
starkt berättad
också i detaljerna
(rök slingrande ur stålskodda runda hål)
2017-08-20

    ej medlem längre
En välskriven dramatisk och stark text som målar bilder..
2017-08-20

    ej medlem längre
Starkt berättat.
2017-08-20

  Anya VIP
En diktnovell. stark och med tydliga bilder. Bra!
2017-08-20

  ResenärGenomLivet VIP
Drömmar kan verkligen kännas jobbiga...
2017-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP