Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VILSNA EXISTENSER

 

Många ger mig sina ord

 

utslagna på bänken

med flasktröst

för livets baksida

 

deras öde

kunde varit mitt

 

dement liten tant

talar plötsligt redigt

 

skrattar och ler

nyper i min spetsblus

 

kvinnoklädd man

berömmer min handväska

vi pratar en stund

 

kvinnor med annat språk

talar med händer

ler med ögonsorg

 

för flykt från hemma

 

gamla gubbar

pratar om ensamhet

frun som dött

 

kanske ser de

sig själva i mig

 

läser mina gömmor

där livet är lagrat

 

det som inte syns

på klädsam utsida

 

och jag tar dem alla

till mitt hjärta

 

jag vet vad en blick

ett ord kan betyda

 

för en vilsen existens

dold för allas blickar

 

mig såg ingen




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-08-26 17:32



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Tänkvärd skildring..
2017-08-30

  Lehva VIP
Tycker så mycket om den här texten. Så vardaglig men också slutgiltig och vemodig. Den dröjer sig kvar.
2017-08-29

  Anya VIP
Jaa vissa människor har en tendens att få andra att prata. Precis som du så fint skriver så SER diktarjaget dem. Diktarjaget vet vad som behövs...tänker jag. Lite lustigt att du skriver om det för min man brukar alltid påtala att alla pratar med mig om sina innersta tankar. Varför vet jag inte men jag tror du har en poäng...jag blev inte heller sedd.
2017-08-27

  Marita Ohlquist VIP
Sorgen och saknaden över att inte ha blivit sedd har format dig till underbar medmänniska!
2017-08-27

  ResenärGenomLivet VIP
Att vara en medmänniska som bryr sig betyder mycket för många...men det måste vara jobbigt att själv bli osedd...fin och berörande text...
2017-08-27

  Blomma-Stjärna VIP
att vi är människor alla och alla kan bli vilse är en sanning som inte alla orkar hålla levande - men du kan leva med det och de som pratar med dig, de känner nog din MEDMÄNSKLIGHET
- Fin dikt!
2017-08-27

    ej medlem längre
En otroligt varm och igenkännande text..
2017-08-26

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Bara ett medmänskligt ord kan rädda dagen
för den som känner sig bortglömd..
En bra påminnelse om vardagsrealism.
Kram. TBG.
2017-08-26

    ej medlem längre
Varm beskrivning av vilsenhet och möten människor emellan.
2017-08-26

    ej medlem längre
Här finns hjärta och smärta på ett helt oromantiskt sätt. Du fångar den nakna känslan av ensamhet och medmänsklighet och budskapet är klockrent. En kännbar text!
2017-08-26

    ej medlem längre
Empatin flödar i den här fina texten om medmänniskor som söker oss och sig själva i ett möte...
2017-08-26

    Sefarge VIP
Det är det öppna
Som skrämmer
Det vi gömmer
inom oss själva.
Och som inte
Får komma fram!
Men "de" har inget
Kvar att förlora
Mycket medmänskligt
Insiktsfullt skrivet
Tack!

2017-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP