Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är INTE jag i dikten, så ni kan vara lugna, jag mår bra.


Dystert

 

 

 

djupt därinne i mitt bröst

är det mörker och höst

mörka skyar rör sig ovan

jag blev inte given gåvan

 

att känna kärleks låga

livet är en enda plåga

dagar kommer, dagar går

jag i sumpen spår

 

min framtid synes dyster

är inte särskilt yster

svartsyn präglar min framtid

detta är också min samtid

 

världen suckar och vrider sig

tiden tickar, jagar efter mig

snart är min levnadssaga slut

hoppas det blir en sjuhelvetes salut

 

så står man här och väntar

kommer nån och hämtar

jaha, jag hörde fel på dag

men det är ju faktiskt jag

 

som väntat så på denna stund

blir sämre behandlad än en hund

till högsta instans jag klaga skall

dom ska jäklar i mig ta upp mitt fall

 

så tar denna klagovisan slut

jag får stänga min stora trut

och sova i evighets evigheter

 så strunta i vad jag heter

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-08-30 11:17



Bookmark and Share


  Detlyseröverbergen
den fåglalåten
känner jag igen
fint rimmat


2017-08-30

  Judas Ekholm VIP
Som jag skrivit förut - jag gillar ditt sätt att hålla rytm och rim i schack. Stiligt!
2017-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP