Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnväder

 

 

 

det är sådana här dagar

gråa, regniga, trista

som man borde gå ut

iförd stövlar och regnkappa

 

tacka Skaparen för

det livgivande vattnet 

som strilar ner från himlen 

välsignat vare det

 

dessvärre är stövlarna för små 

regnkappa äger jag ingen 

jag får nöja mig med 

att inne beskåda vädret 

 

när det regnat färdigt 

ska jag gå ut

och blicka upp mot himlen 

och blinka upp mot vår Herre

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-04 12:57



Bookmark and Share


  Henning Hson
Tummen upp!
2017-09-04

  Gronman
Typiskt med att regnkläderna fattas, små eller liggandes i källaren.
Tycker om fraserna i livgivande vatten stycket.
2017-09-04

  Valter Örn VIP
Lite regn friskar upp !
2017-09-04

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text, gillar blinkningen!
2017-09-04

  Judas Ekholm VIP
Tjusigt diktat!
2017-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP