Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



Tröstergök

Från öster hördes göken

en ljummen sommarkväll

på ängen satt en fröken

så fager och så säll

 

Men stora tårar rullar 

ned flickans kind så len

ack om hon sluppe vara

så hiskeligt allén

 

Och göken tycks så svara

-koko, jag finns ju här

lilla fröken rara

jag är dig väldigt när

 

Så torkar flickan kinden

och fäster fast sitt hår

stöttad upp av vinden 

sen reser sig och går

 

-tack gök för tröstesången

den lindrar smärta stor

som hålls i hjärtat fången

som rent utav där bor!

 

tårarna som lindrar

de rensar också ut

den sorg som annars hindrar

att leva liv fullt ut

 

-koko sa tröstergöken

du är så stark min vän

och blick du har som höken

att se rent sanningen

 

den sanningen om dig

du inuti dig bär

ingenting ska fattas, nej

om du detta lär

 

den första du ska hålla av

det är Du själv min kära

utan dömande och krav

var dig själv först nära

 

sedan du ska finna

all lycka väntar dig

jag ber dig dock påminna

de ord du fått av mig

 

 

 




Bunden vers (Rim) av prima donna
Läst 435 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-09-04 13:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sen kommer den oundvikliga frågan: Hittade hon honom? Hennes prins.
2019-02-16

  Engel
Det skulle vara obligatoriskt med en tröstergök på varje flickrum.
2018-08-30

  aol
Underbart skaldat med rytm och djup i dikten.
2018-05-13

  Kungskobran VIP
Gulligt
tack
2017-09-07

  TrollTörnTrappan VIP
Uppbygglig innehållsrikedom, välvd in en mestadels skön rytm, med sina lätt studsande upptakter hos "en ljummen som..." och "ned flickans kind..." och "och blick du har..." osv
2017-09-04

  ULJO
Verkligen fin.
2017-09-04

  Nanna X
En välrimmad folkvisa med modernt budskap, minsann!
2017-09-04
  > Nästa text
< Föregående

prima donna