Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av en poet på Poeter.se.


Som man sår får man skörda

 

 

 

visa aldrig ditt barn kärlek

förhåll dig strikt neutral

i allt du gör med ditt barn

barnet vänjer sig snart

 

visa inte barnet ömma känslor

såsom kramar och pussar

prata inte jollrigt med barnet

i synnerhet inte om det gråter

 

när barnet blir större

förhåll dig på distans till det

ha en neutral samtalston

även vid högtidliga tillfällen

 

när barnet är vuxen

får du lön för mödan

du har skapat en avbild

av dig själv

 

du har skapat en människa

befriad från kärlek

befriad från empati

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-09-06 09:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
detta är ett viktigt ämne. Får man inte kärlek som barn,inte blir sedd
ja det såret följer med i livet
söker det man saknar
2017-09-06

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Production av barn av tunn tunna kjolar, någonting skamlig tillägnad till "mammornas". ´tack...
Bra det jämförelse vilket är priset av oppfustra par dikt ”Som man sår får man skörda” I, II. /när mannen blev överväldigad av händelser, han föredrog att sätta sig i skydd i andra länder hur man kallar det springer som en flöjla i kjol, jag tänker på mång- kulturel gatobarn;
2017-09-06

    ej medlem längre
Känner igen mig sant
2017-09-06

  dansamedvargar
Ja det blir alltid som vi sått, skörden växer upp.


2017-09-06

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Om människa inte är kapabel ge och ta emot ”kärlek och empati” då vad kallar man individen för sit land?
Skapa kyla och likgiltighet i sin egen släkt gren kallas hos andra länder nykelbarn, barn soldater.
???

2017-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP