Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT REGN AV STJÄRNOR

 

Älvor dansar på tå

runt barnets säng

i tysta mörka natt

 

nynnar ordlös vaggsång

för sovande liten

i Drömmarnas land

 

bland tomtar och troll

och dödens hemlighet

 

kysser rosig kind

rör vid ögonfransar

hårets fuktiga lockar

 

stjärnregn breder lugn

över ängslanstankar

i tysta mörka natt

 

stillar barnets gny

till fridfulla andetag

 

 

 

 

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-09-25 17:10



Bookmark and Share


  Kristin Oladatter
Stämningsfullt och fint.
2017-09-28

  DavidM VIP
Behagliga känslor av trygghet i dessa strofer.
2017-09-27

  Anya VIP
Ser barnet framför mig. Ser mina egna barn som små. Så finstämt detta. Det är något speciellt med små sovande barn. Du fångar det.
2017-09-26

  M.Eta
Mysig text om det lilla barnet.
2017-09-26

    ej medlem längre
Skön poesi att njuta av så här inför läggdags. I synnerhet finalen berör mig.
2017-09-25

    ej medlem längre
En kärleksfull vaggvisa, en trösterik sång! Vackert så!
2017-09-25

    ej medlem längre
Så mjuka och fina ord att läsa..
2017-09-25

  ULJO
Så vackert
2017-09-25

  Marita Ohlquist VIP
Fin, trösterik och lugnande text!
Det finns många små barn som borde få somna så
2017-09-25

    ej medlem längre
En underbart vacker vaggsång.
2017-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP