Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bur med hönor och kycklingar

 

Nedanför den stolta eken,

står en bur med hönor,

och små gula kycklingar,

uti i det fria, men ändå inte,

det lilla barnet tittar nyfiket,

på dess inneboende fångar,

nöjda med sin lott,

stoppar sen sina mjuka barnfingrar,

mellan de fyrkantiga rutorna,

som hindrar friheten,

försöker känna deras fjädrar,

i sin sammetslena hand,

när de pickar i sig fröna,

vänder sig sen till den vuxne,

säger med kloka visa ord,

Tur att buren finns,

annars skulle de springa bort

 

 

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-19 11:18



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
...eller kanske inte...de brukar veta var de hör hemma...en söt liten dikt...
2017-09-23

    ej medlem längre
Där barnen finns är det inte ovanligt att pragmatismen blommar. Så här! Texten: Ett här och nu, ett ögonblick, ett barn som gör livet trots allt lättare. Och kan det vara fel? Nej!
2017-09-19

  ULJO
Bra tankegångar
2017-09-19
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP