Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Könskrig

Under
bakom
och i
alla krig

könskriget
deras egentliga
hemligstämplade
orsak

bakom
passioner
kallelser
lidelser
religioner
projektioner
schabloner
brustna relationer

könskrig

drivmedlet
glidmedlet
attraktionens
förvrängning
till direkt avsmak

drömmen om
det ljuva
som blev
mardröm
om det bittra
bekräftar alla krig

i det besinningslösa hat
som lovar
dyrt och heligt
att ingen ska få
komma nära

den kokande
kärna av is
som reducerar
barn till grus
grannar till mull
levande vävnad
till slaktrens

könskrig

inlindat
i myterna om
det goda våldet

den obefläckade
födelsen
förälskelsen

i deras båda
röda floder
finns inga
proportioner

endast hämnden
är ljuv
bitterljuv

könens trötta
nötande mot varandra
ständigt i det fördolda
inom och utom
varje individ
varje lögn om lycka
denna förödande
hämnd

varje hand
som doftar
kvinna och man
som beundrar
utnyttjar
och äger varann
och vant hanterar
stater och vapen

könskrig
kön

älska mig
älskade




Fri vers av Petter Wingren
Läst 426 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-22 05:09



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
... frånvaro av kontrollen över den egna ensamheten.
2017-09-22

    ej medlem längre
En skildring av ett fenomen som tyvärr är ganska vanligt (tror jag). Detta med kärlekslösa relationer. En smärtsam läsning som får mig att tänka på mycket tråkigt som händer bak stängda dörrar. Jag undrar varför det ska vara så svårt för människor när det i själva verket är väldigt enkelt att älska en annan människa. Jag tror att många har för bråttom med att gå in i en relation. Man utnämner första bästa till sin själsfrände...
2017-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren