Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OFFERKOFTAN

 

Så varm och skön

den var

 

offerkoftan

du svepte in dig i

 

du som gjorde allt

för andra

 

tyckte du

 

att de inte förstod

hur du led

 

påstod att sjukdomar

var inbillade

 

att du använde dem

som vapen

 

att du var elak

och missunsam

 

kvävde dina barn

med ständiga krav

 

aldrig ett vänligt ord

eller beröm

 

mig hatade du

jag tog din son

 

jag, en kvinna

från en trasig familj

utan pengar

 

ändå stod vi ut

 

tyckte synd om

din ensamhet

 

gav dig omsorg

 

det var en lättnad

när du dog

 

frisk, men av ålderdom




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-09-27 17:19



Bookmark and Share


  Kristin Oladatter
Starkt! Och mycket bra
2017-09-28

  ULJO
Din text tar tag i mitt hjärta med stark beröring
2017-09-28

    ej medlem längre
Bakom offerkoftan finns ofta en människa i trasighet, vilket aldrig är ett skäl att göra livet sämre för andra. Man kan trots allt förändra en del hos sig själv och sin inställning bara man verkligen vill.
2017-09-27

  DavidM VIP
Läsning som berör.
2017-09-27

  Marita Ohlquist VIP
Inuti varje offerkofta finns en människa som förpestar livet för andra!
Ett för mig fullkomligt oförståeligt sätt att leva.
2017-09-27

  Blomma-Stjärna VIP
sorgligt värre - ett livsmisstag att klä sig beständigt i offerkofta - när det finns så många roliga och klädsamma plagg ;-) !
2017-09-27

    ej medlem längre
Ett missklädsamt plagg...
2017-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP