Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det spräckta

 

 

 

det spräckta är än då det detta var innan det sprack
de späda stiger upp med all jordens kraft i händer
de drömde i vinternätter
glöden värmde dessas händer
så står de med bladhänders utbredda fingrar
i mitten av denna skål glittrar
tindrar en droppe
minns du
gryningen
lupinens skålar
bjuder en droppe klarhet
till seende möten
spira
spira viskar jorden
allt stiger in i det vilket kallas
späd grönska
så är detta späda fyllt med kraft
en kraft vilken går att säga obändig
den kraften reser med
stjärnors viskningar
följer
jordblodets strömmar
och just detta röda går att se
i spegelglasets möte
vår
höst
de ser varandra och säger
du är vacker
och just ur denna syn fylls viljan till vidgande
allt går helt visst att sägas
går helt visst att skrivas
att målas
kan ske sjungas är en väg till
levandegörande
talet min vän
kanske är
att se körsbärsträd blomma
en gång var detta träd en kärna
blombladen faller mjukt
svävar i luften
marken är vit en anings rosa
snö
inte snö
körsbärsblomsblad
snart bär detta träd körsbär
körsbär mognar
fåglar sprider kärnor
människor sprider kärnor
kärnor är hårda
sakta blir kärnor träd
och kan hända är
kärnorna ord
så låt oss hoppas
att orden har den viljan
till allt det detta körsbärsträd visar dig
en gång var detta träd en kärna
du kanske ser endast en flod
floden har många rötter
träd har många rötter
ådror
förgreningar
deltan
moll och dur
är kronan
den vilken rör vid molnen dur
eller rötterna vilka rör vid molnen
jo minsann
det finns moln i jorden
vatten är moln
och havet betar strand
och stranden betar hav
moll och dur vandrar hand i hand
dessa behöver varandra
kan sägas
den ena
utan den andre existerar ej
så är det med dur och moll
en gång var kärnan
ett träd och
trädet är ett träd




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 435 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-27 16:57



Bookmark and Share


  Night Soul Woman
Vilken läsupplevelse. .. så så vackert skrivet visa dikter ska man uppleva utan att analysera vidare tack!
2017-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser