Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inlindad

Yttersta raden kantad av skam
ändå skrevs den från bleka kärnans mitt

Inte såg du väl när jag skrev
att det var du som var där i?

Du lever träffad av pennans bly

Grå och giftig som allt är du
inlindad i träordens sörjighet

Fångad i din grymhets tveksamhet
förstärkt av din svaghet som mitt itu talar

Din hatt hängd i ruttnat plommonträd
o kåpan slängd i dagg

Du sipprar på din himmels skägg
men aldrig ska du vända om och smaka sötmans åtrå

Blott jag ska avstå att gömma min kojas tro




Fri vers (Fri form) av Gena
Läst 320 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-09-29 17:17



Bookmark and Share


  in effigie VIP
..genomträngande bra...
2017-10-06

    ej medlem längre
Träffsäker igen. "Träffad av pennans bly". Och även "aldrig ska du vända om och smaka sötmans åtrå". Du är innerlig och mycket läsvärd. TACK.
2017-10-04

  Ulf D VIP
Det är vid första genomläsningen, orden "Du lever träffad av pennans bly
Grå och giftig som allt är du
inlindad i träordens sörjighet", fastnar som en skrivandes vedermödor kommer i dagen och gläntar på motsatsen till rubriken, det här bra!
2017-09-29

    ej medlem längre
låter dystert mig. tar åt mig. o det är ju bra skrivet då. tack.
2017-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Gena
Gena