Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

in genom

 

 

kopparglöd

virvlar i vindars stämmor

 

 

skriver

med sepiabläck

 

 

 

de hällda ordens mening

 

 

hon böjer sig

tätt intill marken

hennes öppnade bröst är

flodens gråt

hon kan inte hindra

sorgen i sitt hjärta

 

 

 

barfota

vandrar jag

 

 

till klipporna bortom heden

klipporna vilka skådar in

i havets dyningar

 

tag mig med

 

 

jag har slutat ropa nu

vissheten har

slagit in en spik i min panna

 

 

 

 

du kommer in

genom slutna väggar

stänker sol

över golvs upprivna

 

 

 

ord föll till marken utan betydelse

 

jag häller ord

märker att de ej hörs

över marker

 

 

 

du talar med skotten rötterna bär

 

 

jag ser in i golvens vakar

hör mina längtansdjur

numera i hållande gny

 

du lyfter längtansdjuren ur

lägger dem i korgar

med pärlemorvadd

 

 

 

 

munnen en snäcka

med havets sånger

grundton

is lagd över mina ögon

blå läppar

med ord fastfrusna

inväntar

issmältning

 

 

ord föll till marker utan betydelse

 

 

 

du stryker med sol

mina tankar

 

 

jag vrider om vägglås

 

 

du säger

stilla dina händer




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 378 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-10-04 18:03



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Vissheten om att ett liv är alltför kort och att man snart kanske ligger på de lit de parade utii naturens sköte.
2020-07-16

  Kim VIP
Oj, var tvungen läsa 2 ggr o försöka memorera de fina och till synes sanna ordvalen som inte hittas lätt!
LÄNGTANSDJUREN OCH EN SPIK I MIN PANNA! Mamma mia...
2017-10-10

  Yrre VIP
Underbar denna, väntan och sorg är alltid svårt, denna tröstar mig.
2017-10-04

    Sefarge VIP
Förlösande varmt skrivet!
Som balsam på stelnade
Muskler och leder.
:}
2017-10-04

  Goraxy 89 Orion VIP
"du lyfter längtansdjuren ur/ lägger dem i korgar/ med pärlemorvadd"
-
Jag känner (vid läsning här) en lätt svindel, som att stå på en alptopp och blicka ut över världen med förlängd horisontlinje. Man kunde dö idag, men ställer in siktet redan på högre toppar - TACK !!!
2017-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser