Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OCH ALLT BLIR ÅTERFÖTT

 

Vemodet

skymtar utanför

 

blomstertid

försvinner

 

färgsprakande

faller löven

 

svarta åkrar väntar

att åter brukas

 

slöjor dansar

över sjöns yta

 

tankar följer

flyttfågelsträck bort

 

luftens klarhet

fuktar lungors torka

 

de svagaste dör

i höstens tid

 

föds på nytt

i annan gestalt

 

i vår som komma skall




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-10-13 16:54



Bookmark and Share


  Petter Wingren
Fin hösthymn med vemodets förtecken
2017-10-17

    ej medlem längre
Fantastiskt fin fångar du årstiden som flyr..
2017-10-14

    ej medlem längre
En fantastisk bild av naturen och livet i flera årstider! Varje strof äger en egen tyngd. Finstämt och hoppfullt på en mörk resonansbotten!
2017-10-14

  Rise Little One
Texten andas hopp och en ljus framtid
2017-10-13

    ej medlem längre
Hoppfullt och vackert nynnar dina ord.
2017-10-13

  DavidM VIP
Det cykliska i dikten, hur skildringen av naturen, dess epoker och former omnämns. Tycker mycket om det.
2017-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP