Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattvandring

Det är skönt att gå ensam,
i det svarta omsvepande mörker som lurkar sig in i staden.

Jag hör mina andetag,
ser hur det omvandlas till rök
som snabbt tvinar ut i den kyliga luften.

Jag tittar upp mot stjärnorna,
blir nästan yr när jag inte ser vart mina fötter går,
men mina ögon tittar fortfarande mot fjärran.
Drömmer, undrar, önskar.

Pupillerna svarta likt himlavalvet
Gnistrar som kropparna
vill aldrig sluta observera.

Tomt och stilla där jag går
sakta
med nacken rätvinklig mot ovan.

Inga andra
bara jag
och den stjärnklara natten
o alla mina tankar.




Fri vers av misslyckad perfektionist
Läst 338 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-10-16 20:27



Bookmark and Share


  Fulbergarn
ja visst är det
2017-10-16
  > Nästa text
< Föregående

misslyckad perfektionist