Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RÖD MAGI

 

Blåst ruskade

trädens kronor

 

guldgula löv

virvlade i luften

 

föll som snöflingor

på markens svärta

 

en grå hätta satt på

himmlens huvud

 

mörkret var hotfullt

ingen dager syntes

 

röd måne lyste

med mystisk aura

 

strödde rött glitter

på vreda vågor

 

ett naturfenomen

trodde jag

 

men det var solen

 

röd av partiklar

långt  härifrån




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 378 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-10-18 17:15



Bookmark and Share


  Petter Wingren
Naturen levererar ibland stämningar som samspelar med vårt inre stämningsläge. Mystik uppstår.
2017-10-27

  ResenärGenomLivet VIP
Häftiga bilder...snyggt...
2017-10-21

    ej medlem längre
Snyggt..
2017-10-21

  ULJO
Verkligen röd magi
2017-10-19

  Blomma-Stjärna VIP
en dikt som gör skäl för sin suggestiva titel RÖD MAGI !!!
2017-10-18

    ej medlem längre
Fint beskrivet. Ovanligt milt och vackert var fenomenet här hos oss på sydkusten i alla fall. Förmedlade lugn och värme tyckte jag.
2017-10-18

    ej medlem längre
En ovanlig upplevelse fick vi vara med om igår - fint skaldar du därom.
2017-10-18

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, ser bilder för min inre syn.
Den röda solen måste ha upplevts som ett hot innan man inte visste varför det blev så.
2017-10-18

  DavidM VIP
En känsla av realism så verklig att den nästan blir surrealistisk. Solen, månen, växterna. Slutstrofen finner jag väldigt vilsam. Tjusigt författat.
2017-10-18

  M.Eta
Fint skrivet om detta fenomen som var lite märkligt!
2017-10-18

    ej medlem längre
Den finns en mystik eller nen nästan apokalyotisk känsla i din text som jag tilltalas mycket av! Skickligt målar du levande bilder med dina ord!
2017-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP