Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen är felfri





I erfarenheternas garderob
hänger livets klädnad

när jag föddes var den ren och oskuldsfull
med åren har den blivit fläckig

en del har jag orsakat själv
en del har andra vållat

när jag är irriterad och besviken
betraktar jag den noga

blir påmind om
att jag inte är felfri






Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2017-10-25 10:47



Bookmark and Share


  Feminaz
En klok text som visar på hur det levda livet märker oss.
2017-11-13

    Linda Hjelm
Önskar jag hade dina skriv kunskaper... precis så är det..
2017-11-05

  dansamedvargar
Livsvisa ord!

2017-10-28

    Peter Söderqvist
Jag gillar bilden av livets klädnad.
Fläckarna är där med allt vad det innebär.
Fint.
2017-10-26

  Rise Little One
Det är inte lätt att vara människa...en felfri sådan finns inte.
2017-10-26

  MALVAA VIP
SANT
2017-10-25

  M.Eta
Tänker på ordspråket, man ska behandla andra som man vill bli behandlad själv. Kommer väl lite in på din text eller tänker jag fel?




2017-10-25

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla och starka bilder kring vad det är att vara människa.
2017-10-25

  Maria Sundelin VIP
Den som tror sig vara felfri är verkligt farlig
Kramar
2017-10-25

  aol
En självransakan som nog görs av dom flesta,och så igenkännande tankar,
2017-10-25

  Eva Helene VIP
Insiktsfull och mycket bra text!
2017-10-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Bättre att vara mänsklig än felfri! Klokt och tänkvärt diktat. Vi borde syna oss själva lite mer i sömmarna.
2017-10-25

  Gunnel Eriksson VIP
Håller med "ingen är felfri" och
det är det mänskliga.
2017-10-25

    ej medlem längre
ingen är felfri :)
2017-10-25

  Valter Örn VIP
Precis som våra vanlig kläder behöver tvättas då och då efter regelbunden användning, så måste även livets klädnader ses över lite då och då.
2017-10-25

  Poesia VIP
Hög livsvisdom!
2017-10-25

  Nils-Robert
Ja, inge är felfri, men det är väll så vi lär oss, både av egna och andras misstag.
2017-10-25

  Niliboy
Ja, ibland lider under trycket!
2017-10-25

  StinaJ VIP
Kloka ord som leder till eftertanke.
2017-10-25

  Öknens Ros VIP
Att låta det negativa styra är inte heller rätt, man ska ju sägs det tänka positivt. Det man gjort bra kan man göra bättre, annars låter man Jante styra.
2017-10-25

  överlevaren VIP
Klokord att reflektera över!
2017-10-25

    ej medlem längre
Mycket fin text med väl vald symbolik hos en klädnad, som ett synsätt vi tar på oss ibland. Ingen är helt ren eller felfri. Mycket bra!
2017-10-25

  ULJO
Nej men betydligt visare och klokare
2017-10-25

    ej medlem längre
En självrannsakning många av oss borde ägna oss åt då och då.
Underbart fint skaldat!
2017-10-25

    ej medlem längre
Visdomen flödar ur din poetiska penna. Alltid en fröjd att läsa.
2017-10-25

  Kristin Oladatter
Tänkvärd text. Tack för påminningen
2017-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP