Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Viljelöst Redskap

Ytterligare dags att bemötas av livets kval
När vi är klara med dig kommer inget att finnas kvar
För våran marionett har du blivit och förbliva du skall
Ingen hör dina förtvivlade jämmer och skrik ekandes i vår hall

Njurslag och knivhugg i din rygg ska förbli ditt allt
Och när din kropp kräver värme så dränks du i vatten så kallt
Under ytan hör ingen dina panikartade och förvridna skrik
Ditt lidande är vad som spär på processen i denna fabrik

Så ta nu det krossade glaset och under hot och tvång svälj
I vårat rike finns det inget för kretiner som heter "välj"
Ty du styrs av oss med järnhand, vi är de som greppar din hals
Vi dikterar det minsta lilla du gör i detta liv liknande en vals

Dansa efter våran pipa, kryp ditt vedervärdiga as
Det enda vi vill se är ditt liv gå totalt i kras
Spillrorna kommer du få spendera evigheten att plocka upp
Medans vi ler åt vår åter igen lyckade kupp

Njurslag och knivhugg i din rygg ska förbli ditt allt
Och när din kropp kräver värme så dränks du i vatten så kallt
Under ytan hör ingen dina panikartade och förvridna skrik
Ditt lidande är vad som spär på processen i denna fabrik

-Juli, 2015




Fri vers (Fri form) av A. Larusson
Läst 432 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-25 15:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A. Larusson
A. Larusson