Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hoprafsad under ännu en power-walk med punk och americana i lurarna. Högst komprimerad text om hur jag aldrig känt mig hemma någonstans. Borde förmodligen utökas med ett par strofer.


Samhällsklima[k]t[eri]et

 

 

 

Jokern i min kortlek var en tandlös gammal narr

och potten var förljugna nekrologer.

Är det trippen eller vyn som nu blivit så bisarr

som en av Nietzsches inre monologer?

 

 

Min käft var förr en Uzi, men fylld med lösa skott,

nu en ärtpistol som anfrätts utav noja.

Nog skenar ock min strupe än men med haranger blott,

som en härmapa - en fåfäng papegoja.

 

 

Jag känner sällan inget och som bäst ambivalens

när jag dreglar över luft som Pavlovs hundar.

Se sanningen i vitögat är ingenting man nänns

när till och med de blinda går och blundar.

 

 




Bunden vers (Rim) av Judas Ekholm VIP
Läst 374 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-11-01 19:43



Bookmark and Share


  Briza media
Gillar denna skarpt. Vet inte riktigt varför, men det är nåt med de uppriktiga. Väldigt allmängiltigt egentligen tänker jag. Men få skulle komma på att uttrycka det.
2020-06-27

  Maria Marängsviss VIP
Som en käftsmekning med dubbel underskruv!
"... när till och med de blinda går och blundar!"
Den här har något. Den sätter igång mina tankar.
2017-11-04

  Öknens Ros VIP
För att vara hoprafsad är den ovanligt bra. Att känna hemlöshet är en känsla som gör en ångestfylld, att inte passa in nånstans, grubblande över sin egen existens.
2017-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP