Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

silver är mormors choklad

måsarna skulle falla ned om jag ljög
för det sa mormor att måsar gör om små barn ljuger
jag är kvar i det kökssoffan i mormors stuga
gick genom frostiga ängar
vill inte ljuga
ser mormor in i ögonen
förbi den grovporiga näsan
vill komma nära snökristallerna
inte stå utanför
och bara se mig själv i återspeglas
inte ljuga
inte ljuga
stå kvar till jag känner marken vrida sig kring evighets axel
våga stå kvar och se hur vackert det är när ormbunken går till vila
bondbönerna släpper taget om altanen





Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 537 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2017-11-12 21:30



Bookmark and Share


  Nanna X
Mormödrar bygger världsbilder!
2017-11-15

  Lars Hedlin
Oerhört starkt och bra framförd!
2017-11-14

  Anya VIP
En mycket vacker text där vemodet skiner igenom. En text som fastnar med bra gestaltningar av näsa och marken som vrider sig.
2017-11-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Barndomens bilderbok, skriven i mustigt språk, som är ditt signum!
2017-11-13

  Marita Ohlquist VIP
Måsar skall flyga på fria vingar, trots det har jag under åren skadeskjutet några och det gnager i mitt samvete!
2017-11-13

  i af apa
Färgrika mustiga färger målas säkert upp i orden, nej ljuga för mormor är ve o fasa! Låt ormbunken gå till vila...
2017-11-13

  Respons VIP
Det finns kraft i mormors ord. Starka barndomsbilder!
2017-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP