Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hej då kuken

Hur många gånger jag än slickar på din dörr
liknar din kuk en liten hand
lamt uppsträck
som på en lektion i mellanstadiet
frågan är snirkligt skriven på svarta tavlan
av den frireligiösa lärarinna
huvudet på sned
säger ditt namn me en vuxens obegripliga röst
och du är blöt om strumporna
och snön är fantastisk utanför fönstret
allt som är intressant är utanför




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 443 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-11-12 21:25



Bookmark and Share


  i af apa
Kuken som en liten hand, lamt uppsträckt- måste vara en klassiker!!!
2017-11-13

  Respons VIP
Ett bildspråk som känns nytt och utmanande!
2017-11-13

  lodjuret/seglare VIP
Så fort någon vill förolämpa någon annan, begagnat de sig nästan alltid av att slå ner på en människas könsdelar. Precis som om någon enda 'vore skyldig' till att ha fötts med dem på och i sin kropp. Löjligt att slå ned på det. Hellre då något någon sägs ha gjort eller säger sig stå för och kan tänkas kunna försvara. Varför vilja angripa någon kropp? Obegripligt. Texten är dock läst och 'assimilerad'.
2017-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP