Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jobbiga ramar

EGENTLIGEN älskar jag ramar men
Ramat hela dagen å till slut blir jag så trött
tycker målningarna ser ut som isklumpar med klackskor joggande på stället
Färgblickarna tjurigt vända mot utgången nu igen!
som om de hört att de ska till en
upparbetningsanläggning,
flismaskin,
tråkighetsavgörande slamsug
fan
fan
å jag blir så trött å ledsen för
jag ville göra något som öppnade den här snäva extrahimlen å befria oss alla från varenda jobbig föreställning i ett nafs...
MEN Farbror kulturmannen som sitter på min högra sida
önskar att jag vore mer konsekvent
eller åtminstone spritt språngande galen på ett sätt som han kan begripa..
Har jag blivit min egen kulturman som säger att jag inte duger? Eller har jag en asjobbig kulturtant som vill ha ram nu helt plötsligt.
Vem är det som viskar i mitt öra att jag borde elda upp mina bilder och bjuda folk på korv med bröd istället.
För då skulle de bli mycket gladare än av mina målningar!!
Vem är det som
slår mig med jämna tandrader
konceptuell tvärsäkerhet
i minst en femtiometerslängd under vattnet
så jag hör musiken till hajen
tada tada ta ta ta
ja men
så jävla typiskt att jag ska ge mig på kulturmannen när jag är trött på mig själv.. för att jag har ont i armen av allt ramande
för jag är som en är
som en sett för länge på sina bilder
bilderna just nu griper efter lilla mig med FYLLEHÄNDERr å säger ååååå vad du är fin
VARFÖR ska jag ha ramar på mina målningar
jag gillar ju inte färdiga saker
skare va saker mera skare kring
Nej tack
nä.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 583 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-11-15 21:22



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Tacka vet jag Ramlösa.

jag gillar kompositionen,
det burleska ,dråpliga , fyndiga i det du skriver
Tack
2017-11-21

  Lars Hedlin
Bra skrivit!
2017-11-19

  Sommarina
ja, varför, varför ska man ha ramar. Bra text som känns.
2017-11-16

  i af apa
Alltid är det fel på allt! Fråga mig som vet...en teXt som känns hemtam med god energi o svavel.Tack!
2017-11-16

  lodjuret/seglare VIP
Det värsta med att skriva (andra på näsan) är väl att det tar tid från målandet, vilket i sin tur stjäl tid från att 'göra rent hus', hushållsarbetet. Att läsa texter tar även det tid. Säg den (årstid) vinter som varar för evigt.
2017-11-15

  ULJO
Fyndigt med ramar som metafor. Gillas
2017-11-15

  objekt3
I konflikt med ting
2017-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP