Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

av sprucken

 

 

av sprucken sked

hämtad ur röset

matas

slocknad eld

 

 

av skedets stund

 

 

 

du stod så nära så

tätt intill

 

med drömlyktan tänd

 

 

min krökta rygg höll du i din hjärtfamn

ditt hjärta en mjukljudande trummas värme

 

du letade mitt urgröpta hjärta

 

dina armar ett rede lindade runt mig

när fåglar är redo svävar de ut ur boet

målar luften med toner

 

 

dina läppar nuddar min nacke

sorgen är nära

en bila faller

 

 

lyktan blåses ut av

dragen vind

 

 

 

jag kunde ha vänt mig om

av höll mig

jag vågade inte vända mig om

låta dig se mitt ansiktes

 

egentliga

 

 

 

kunde ha

sträckt ut min hand

när

jag hörde dig lägga viskningar i vinden

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 417 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-11-20 12:18



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Så melankoliskt om tvekan till kärlek. Mycket bra diktat.
2017-11-22

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag kunde inte ha valt bättre ord än Jenny L:s för att beskriva känslan jag fick av Din dikt !
-
Fantastiskt vacker sorg !!!
2017-11-22

    ej medlem längre
Så änglavackert om att mötas eller snarare att skiljas! Orden landar som ett mjukt tröstande täcke, och ändå finns smärtan strax undertill. Ditt språkliga värld är som vindens sång!
2017-11-21

  Änglaögon
Så väldigt, väldigt vackert, du skapar målningar med dina ord.
2017-11-20

  Bjarne Nordbö
Du skriver så jag knappt kan läsa. Ord övergår i bilder. Och för en stund blir allt så fint. Så stilla. Att jag lever.
2017-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser